OKULUMUZDA DÜZENLENEN

OKULUMUZDA DÜZENLENEN "TEMİZ SINIF, TEMİZ OKUL, TEMİZ ÇEVRE" TEMALI RESİM YARIŞMASI

03.10.2024 36

AMAÇ

● Öğrencilerimizin temizlikle ilgili bilgi ve bilinç düzeyini yükseltmek

● Öğrencilerimizin kendilerinden beklenen okul içi rollerini gerçekleştirebilme fırsatını sunmak.

● Çevre bilinci ve temizliğin önemini içselleştirmek.

YARIŞMANIN KONUSU

“TEMİZ SINIF, TEMİZ OKUL, TEMİZ ÇEVRE”

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

Yarışmaya katılan öğrencilerin resimleri okul düzeyinde belirlenen kriterlere göre değerlendirilecektir:

• Amaca uygunluk (Temizliğin hayatımızdaki yeri ve önemi)

• Yaratıcılık (Konunun yorumlanması)

• Resim tekniğini uygulama (Kullanılan tekniğin özelliklerine göre uygulanması)

• Kompozisyon (Eserintasarım ilke ve öğelerine göre düzenlenmesi)

• Özgünlük (Resimlerin öğrenci tarafından yapılmış olması)

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI

• Yarışmaya katılacak resimler “TEMİZ SINIF, TEMİZ OKUL, TEMİZ ÇEVRE” temasına uygun yaratıcı fikirler  içerecektir.

• Katılımcılar, istedikleri resim tekniğini ve malzemeleri kullanabilecektir.

• Yarışmaya katılım bireyseldir.Yarışmaya katılacak eserler; kesinlikle yardım alınmadan yapılacak, başka bir eserden kopya edilmeyecektir.

• Her öğrenci, yarışmaya en fazla 1 eserle katılabilecektir.

• Yarışmaya verilen  tüm eserlerin  arka yüzünün sol alt köşesine, aşağıda belirtilen bilgilerin eklenmesi zorunludur.

ÖĞRENCİNİN ADI - SOYADI

:

SINIFI VE OKUL NUMARASI

:

•

• Eserler en geç 25 Ekim 2024 tarihine kadar Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Şehriban KAYNAK’a  teslim edilecektir.

• Dereceye giren öğrencilerimize ödülleri 29 Ekim 2024 tarihinde verilecektir.

03-10-2024